• Компанія
  • Продукція
    • Сир / сирна маса
    • Масло солодковершкове
    • Продукція з незбираного молока
    • Спред вершковий / суміші, пасти
    • Сир твердий / продукт молоковмісний сирний
    • Продукт молоковмісний згущений
    • Cир плавлений / продукт молоковмісний сирний плавлений
  • Партнери
  • Рецепти
  • Контакти
  • Вакансии
057 / 700-96-75

uaruen
  • Компанія
  • Продукція
    • Сир / сирна маса
    • Масло солодковершкове
    • Продукція з незбираного молока
    • Спред вершковий / суміші, пасти
    • Сир твердий / продукт молоковмісний сирний
    • Продукт молоковмісний згущений
    • Cир плавлений / продукт молоковмісний сирний плавлений
  • Партнери
  • Рецепти
  • Контакти
  • Вакансии
uaruen
057 / 700-96-75
ГоловнаПродукція Продукція з незбираного молока

Продукція з незбираного молока

Сметана 21% жиру, ТМ

Сметана 21% жиру, ТМ "Українська" 450г

Сметана 15% жиру, ТМ

Сметана 15% жиру, ТМ "Українська" 450г

Ряжанка 4% жиру

Ряжанка 4% жиру 450 г (+- 15 г)

Кефір  2,5 % жиру

Кефір 2,5 % жиру 450г

Кефір 1 % жиру

Кефір 1 % жиру 450г

Молоко пастеризоване «Українське» 3,2 % жиру

Молоко пастеризоване «Українське» 3,2 % жиру 900г (+-15г)

Молоко пастеризоване «Українське» 2,5 % жиру

Молоко пастеризоване «Українське» 2,5 % жиру 900г (+-15г)

Молоко коров'яче питне пастеризоване 3,2% жиру

Молоко коров'яче питне пастеризоване 3,2% жиру 1000г

Молоко коров'яче питне пастеризоване 2,5 % жиру

Молоко коров'яче питне пастеризоване 2,5 % жиру 500г

Молоко коров'яче питне пастеризоване 2,5 % жиру

Молоко коров'яче питне пастеризоване 2,5 % жиру 1000г

Сметана 21% жиру, ТМ

Сметана 21% жиру, ТМ "Українська" 3кг

Сметана 15% жиру, ТМ

Сметана 15% жиру, ТМ "Українська" 3кг

Смакуйте із  задоволенням! 

Традиційні, свіжі, натуральні молочні  продукти в середньому ціновому сегменті з мінімальним терміном зберігання. Це-високоякісні молоко, кефір, ряжанка, сметана.

Корисні властивості молока і молочних продуктів

Молоко є виключною їжею, яку приготувала для людини сама природа. У цьому продукті є всі необхідні речовини, що забезпечують нормальну життєдіяльність людини від самого народження і до глибокої старості. Корисні властивості молока і молочних продуктів не можна недооцінювати. Жодна їжа не може зрівнятися з молоком по повноті хімічного і біохімічного складу. Доведено, що в цьому продукті міститься більше ста різних найцінніших для організму людини компонентів.

Основними компонентами молока і молочних продуктів є не тільки жири і білки, а й мінеральні солі, безліч гормонів і ферментів, а також вітамінів. Будь-яка зі складових частин молока має корисні властивості, які обумовлені видатної біологічною цінністю. Деякі з органічних мікроелементів, які є в молоці, є унікальними і не повторюються в інших продуктах, створених природою.
Одними з головних речовин, наявних у складі молока, по праву вважаються молочні білки, в яких містяться незамінні для людини амінокислоти. Без цих кислот життя людини не можливо. Особливе значення мають лізин і метіонін, які є ростовими амінокислотами. Також молочні білки більш корисні для організму людини, ніж м'ясо, так як вони краще засвоюються, в зв'язку з більш швидким переварюванням молочних продуктів. До складу молока також входять альбуміни, глобуліни, казеїни.

Молоко і молочні продукти є джерелом солей кальцію, який необхідний організму людини для підтримки в здоровому стані кісткової системи і нормалізації обмінних процесів в організмі. Крім кальцію в молоці містяться солі заліза, міді, йоду, калію, фосфору. Великий комплекс ферментів, гормонів, вітамінів імунних тел в складі молока робить цей продукт корисним для зміцнення імунітету і боротьби з різними хвороботворними бактеріями.
Найперша з моменту появи дитини на світ їжа - це молоко. Любов і потреба в молоці і молочних продуктах у більшості людей залишається до старості. Молоко є не тільки цінним продуктом харчування, а й ліками від багатьох хвороб. Підвищена стомлюваність, млявість, головний біль, викликані малокрів'ям, поступово проходять при регулярному вживанні молочних продуктів. Корисні властивості молока сприяють лікуванню від подагри, розладів нервової системи та органів травлення. Речовини, що містяться в молоці, допоможуть впоратися з деякими проблемами опорно-рухової, щелепно-лицьової, кровоносної систем. З давніх-давен кисле молоко вважається прекрасною протиотрутою.
Дієтологи 19 століття Іноземцев, Захар'їн і Керелл застосовували молочну дієту для зниження ваги та зниження апетиту. За їхніми рекомендаціями 1/3 калорійності всього добового раціону повинні складати молочні продукти. Дотримуючись цієї дієти людина безбоязно втрачає зайві жирові відкладення.
Орієнтовна добова норма споживання молока і молочних продуктів в день складає близько 1 кг для дорослого і 0,5 кг для дитини. Ці дані науково обгрунтовані.

Одним з поширених захворювань сучасності став дисбактеріоз, викликаний порушенням мікрофлори кишечника. Дисбаланс мікрофлори в організмі стає причиною більшості захворювань. Вирішити цю проблему і поліпшити роботу шлунково-кишкового тракту допоможуть кисломолочні продукти, які здатні оздоровити мікрофлору кишечника.
Найпопулярнішими молочними продуктами, які не тільки смачні й поживні, а й благотворно впливають на здорову мікрофлору організму людини, є кефір та йогурт. Для людей, які страждають водянкою, зайвою вагою, цукровим діабетом, дисбактеріозом, захворюваннями серцево-судинної та сечовивідної систем кефір і йогурт - унікальні лікувальні продукти харчування. Більш того молочні продукти прекрасно виводять радіонукліди і токсини з організму, очищають організм від шлаків і сприяють профілактиці ожиріння.
Однак останнім часом з'явилося багато супротивників вживання молока у віці після 30 років, які стверджують, що людський організм до 30-ти років втрачає здатність розщеплювати лактозу або молочний цукор. І в зв'язку з цим, після випитого склянки молока, можливо отримати розлад шлунка. Дані постулати науково не обгрунтовані. Більш того, розлад шлунково-кишкового тракту, найчастіше, є наслідком дисбактеріозу, який необхідно лікувати. І хорошим лікарським засобом від цієї хвороби є лактобактерії, які в достатній кількості містяться в кисломолочних продуктах.
Справжня користь молока в тому, що воно є основним постачальником кальцію та фосфору, без яких неможливі міцні зуби і кістки. Також ці мікроелементи беруть участь в синтезі вітамінів групи В, який сприяє зняттю стресів і втоми, захищає шкіру від прищів і вугрової висипки, волосся від випадання, а нігті від ламкості. Молоко містить вітамін D, який необхідний для профілактики рахіту у дітей і підтримки в хорошому стані кісток, а також бере участь в синтезі фосфору і кальцію. Вітамін А, що входить до складу молока, покращує зір і добре впливає на зовнішній вигляд шкіри, а фолієва кислота підтримує м'язи в тонусі.

користь молока

Всім відомо, що користь молока полягає в його складі. Так, завдяки великій кількості фосфору, кальцію та інших виключно корисних речовин, регулярне вживання цього продукту сприяє нормалізації працездатності нервової системи людини. Крім того, вітаміни групи В, якими також багато молоко, позитивно впливають на всі органи людини, при цьому оновлюють клітини епідермісу і сприяють поліпшенню структури волосяного покриву.

Народна медицина також підтверджує користь молока як прекрасного натурального лікарського засобу, яке природним чином знімає головний біль і позбавляє від мігрені.

шкода молока

Торкаючись питання можливої шкоди молока, слід зазначити, що протипоказаний цей продукт людям з індивідуальною непереносимістю. Але стосується це винятково коров'ячого молока, яке містить казеїн, який має підвищену алергенність. Однак якщо ви не в змозі відмовити собі в стаканчику цієї чарівної білої рідини, майте на увазі, що замінити його можна іншим напоєм, наприклад, молоком козячим або овочами.
У народній медицині молоко використовується, як основний компонент багатьох ліків.
Від ангіни випийте склянку гарячого молока з медом і маслом на ніч.
Від головного болю рекомендується випити теплого молока, так як речовини, що містяться в зменшують біль і спазми.
При отруєнні рекомендується випити склянку кислого молока.
Від похмілля корисні сироватка і кумис (кінське молоко).
Від ангіни зробіть компрес на горло з сиру.
Ванночки з молока і компреси з сиру - це прекрасний косметичний засіб для поліпшення зовнішнього вигляду шкіри. Ванни з молока приймала цариця Клеопатра, відома своєю надзвичайною красою.

Кефір

користь кефіру

Одним з основних переваг даного напою, яке підтверджує користь кефіру - здатність впливати на мікрофлору кишечника, зокрема придушувати активне розмноження хвороботворних бактерій. Крім того, регулярне вживання кефіру зміцнює імунну систему людини, а також позбавляє від порушень сну.
Практично всі поживні речовини, які входять до складу цього продукту, з легкістю засвоюються, завдяки чому користь кефіру грає величезне значення для дітей від двох років, літніх людей, а також ослабленим хворим.

шкода кефіру

У зв'язку з незначним вмістом в продукті етилового спирту його не рекомендують вживати немовлятам. А ще шкода кефіру може проявитися при наявності епілепсії, а також в разі особистої непереносимості молочного білка.

Сметана

Практично найпопулярнішим кисломолочним продуктом, поряд з кефіром і ряжанкою вважається сметана, яка представляє собою вершки, які зазнали бродіння, жирністю не менше 32%. Чому така назва? Все просто - вершки зливають, а сметану змітають - звідси і назва. Багатьом іноземцям досі невтямки, що це значить, тому вони називають сметану вершками.
Сметану можна використовувати в будь-якому вигляді: як самостійний продукт, готовий до вживання, або в якості необхідного інгредієнта для приготування різноманітних страв. Багато любителів кисломолочних продуктів прекрасно знають, що сметана чудово поєднується з сиром, фруктами, медом, варенням і овочами. Дуже часто її додають в перші і другі страви в якості чудової заправки, яка не тільки володіє ніжною консистенцією, а й збагачує гарячу страву властивою сметані кислинкою. Кухарі та кондитери використовують сметану як основу для приготування різноманітних соусів, мусів, приправ, підлив, смачних десертів, кремів, тортів та іншої ароматної випічки. Запікая в духовці улюблені страви, дієтологи рекомендують використовувати саме цей кисломолочний продукт замість шкідливого майонезу хоча б тому, що калорійність сметани значно нижче, та й при нагріванні нічого поганого з нею не відбувається на відміну від магазинного соусу.
Рецептів приготування страв зі сметаною налічується так багато, що вивчити їх все просто не представляється можливим. Безсумнівно, у кожної господині в кулінарній книжці записано величезна кількість різноманітних страв, до складу яких обов'язково входить сметана. З нею можна приготувати не тільки такі традиційні перші страви як щі або борщ, а й розсольник, солянку і інші супи. Сирники, оладки, млинчики, вареники, пельмені, голубці чи можна уявити собі без ложечки найніжнішої білої сметанки.
До речі, народна медицина стверджує, що корисні властивості сметани для організму просто очевидні, так як цей кисломолочний продукт є натуральним антидепресантом. Тому, якщо збити стаканчик свіжої сметани з цукром, ви отримаєте не тільки ситні та смачні ласощі, але і чудовий засіб від депресії та наслідків стресових ситуацій.

користь сметани

Про користь сметани сьогодні вже практично ніхто не замислюється, в зв'язку з тим, що вона просто очевидна. Досить просто ознайомитися з даними про її харчової цінності, вітамінах, макро і мікроелементи. Зверніть увагу, до складу сметани входить чи не половина таблиці важливих для здоров'я людини хімічних елементів: кальцій, фосфор, йод, залізо, фтор, цинк - далеко не всі корисні речовини, які містяться в цьому продукті. Крім того, сметана багата повноцінним тваринним білком, вуглеводами, органічними і жирними кислотами, а також натуральними цукрами.
Користь сметани ще і в тому, що вона благотворно впливає на процеси травлення, у зв'язку з тим, що цей кисломолочний продукт засвоюється нашим організмом значно легше, ніж вершки, з яких він виробляється. Тому фахівці радять людям зі слабким шлунком регулярно вживати в їжу саме сметану, а не вершки або молоко.

шкода сметани

Для цієї білосніжної маси, як і багатьох молочних продуктів, потрібне ретельне дотримання умов зберігання, щоб не зіткнутися з можливою шкодою від сметани. Так, неприпустимо знаходження цього продукту протягом тривалого часу при неприпустимої температурі, тому що можуть початися процеси окислення молочних жирів а, отже, активне розмноження шкідливих мікроорганізмів.

Меню
  • Компанія
  • Продукція
  • Партнери
  • Рецепти
  • Контакти
  • Вакансии
Продукція
  • Сир / сирна маса
  • Масло солодковершкове
  • Продукція з незбираного молока
  • Спред вершковий / суміші, пасти
  • Сир твердий / продукт молоковмісний сирний
  • Продукт молоковмісний згущений
  • Cир плавлений / продукт молоковмісний сирний плавлений
Контакти
м.Харків, вул.Шевченка, 60
057 / 700-96-75
057 / 700-96-76
© Богодухівський молзавод, 2012 — 2022
Разработка сайта - seozavr.com
Написать нам

Спасибо
Скоро с Вами свяжутся