Кефір-500 мл. Ковбаса варена-200 г. Картофель2 шт. Яйце 1шт. Огірок свіжий 150 м Помідори 1шт. Редис 3шт. Кріп свіжий (за бажанням) 50 м Цибуля зелена (за бажанням) 50 м Соль 1ч.л.
Картоплю відварити в мундирі і остудити.
Яйця відварити і остудити.
Ковбасу дрібно порізати і скласти в глибоку миску.
Огірок і помідори вимити, дрібно порізати і додати в миску до ковбаси.
Картопля і яйця почистити, теж дрібно порізати і додати в миску.
Редис вимити, дрібно порізати і додати до решти.
Додати зверху кріп і цибулю, також вимиті і дрібно порізані.
Перед подачею на стіл посолити і залити кефіром.
Окрошка, залита кефіром, практично не зберігається, так що кефір треба додавати безпосередньо перед їжею. А ось без кефіру вона спокійно стоїть кілька днів. Так що можна приготувати гущу заздалегідь, а кефіром заливати порційно.