Просто сирники. Хоча не зовсім «просто». Так, вони без будь-якої начинки. Але підійдуть тим, хто не любить яскраво виражений сирний смак - в них більше борошна, ніж зазвичай. Їх легко можна робити вранці. Зазвичай сирники на сніданок, коли поспішаєш на роботу, - це трохи клопітно. Однак знаючи секрет тесту, ви зможете готувати їх не тільки по вихідним, але в будь-який день.
Інгредієнти до рецепту
На 8 штук. Час приготування - 15 хвилин + посмажити вранці.
сир - 180 грам
сіль - щіпка
яйце - 1
борошно - 180-200 грам
цукор - 2 ст. ложки
сода - 0, 5 ч. ложки
Приготування сирників з сиру «До сніданку»
Покладіть сир в миску. Вбийте яйце. Додайте сіль, цукор і соду. Ретельно перемішайте. Додайте борошно, всипаючи по столовій ложці. Тісто має бути не липке і трохи круте, зовсім трохи.
Накривши миску кришкою або плівкою, поставте в холодильник мінімум на 4 години. А краще на ніч. Візьміть тісто ложкою і надайте йому форму сирників. Обваляйте в борошні. Підсмажте до красивого золотистого кольору. Подавайте відразу.
Поради з приготування сирників з «нічного» тіста
Здогадалися, чому називаються сирники «До сніданку»? Не тільки тому що ви подасте їх вранці, але і тому, що замісили тісто ввечері.
Навіщо залишати тісто на ніч? По-перше, щоб сода повністю прореагувала на сирну кислоту. По-друге, щоб добре з'єдналася з рідиною клейковина борошна. На ранок тісто стане еластичним і м'яким.
Подавати сирники можна традиційно: зі сметаною, медом, варенням, перетертими свіжими ягодами і фруктами. А також присипати корицею, ваніллю, цукровою пудрою.